Személyes azonosítás

Hogyan tudhatom meg, hogy azonosítva vagyok-e már a Pénztárnál?

A www.egeszseg-portal.hu oldalon, bejelentkezés után a főoldalon látható az információ abban az esetben, ha a személyes azonosítás még nem történt meg. Amennyiben a tag azonosítva van, ezen az oldalon nem talál erre vonatkozóan információt.
Valamint lehetőség van érdeklődni Pénztárunk telefonos ügyfélszolgálatán a 06 40 200 250-es telefonszámon is.

 

Mi történik, ha az azonosításra nem kerül sor év végéig?

Ebben az esetben a Pénztár köteles 2015. január 1-jét követően (az azonosítás elvégzéséig) megtagadni az egészségpénztári szolgáltatás nyújtását, azaz a Pénztár számlát nem fizethet ki, továbbá köteles (szintén az azonosítás elvégzéséig) az Egészségkártyát is letiltani.

A Pénztári megtakarítások a zárolás ellenére is biztonságban vannak egészségpénztári számláján! A hozamokat és a beérkezett befizetéseket továbbra is jóváírjuk az egyéni számlán, melyhez azonosítást követően ismét hozzáférhet, valamint az egészségkártya ideiglenes letiltása is feloldásra kerül.

 

Hol és hogyan zajlik az azonosítási folyamat?

A személyes azonosítás pénztárunk személyes ügyfélszolgálatán (1132 Budapest, Váci út 36-38.), illetve a Pénztár honlapján hozzáférhető, Generali Biztosító részére szóló Felhatalmazási nyilatkozattal bármelyik Generali ügyfélszolgálaton elvégezhető.
Az egész folyamat mindössze néhány percet vesz igénybe.

Az azonosításra csakis személyesen van lehetőség, az azonosítási adatlap postai úton történő megküldését sajnos nem áll módunkban elfogadni!

 

Milyen iratokra van szükség az azonosítás elvégzése során?

A személyes azonosításhoz a Pénztártag érvényes és eredeti személyes okmányaira van szükség: személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél és lakcímkártya.

 

Miért van szükség a személyes azonosításra?

A Pénztár felügyeleti szervének, a Magyar Nemzeti Banknak az azonosítással kapcsolatos sajtóközleményét az alábbi linkre kattintva találja.

 

Kérjük pénztártagjainkat, hogy személyes azonosításukat minél előbb végezzék el a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében!

 

Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár